Kuřecí řízky v sladkokyselé omáčce
80 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1kusChilli paprička zelená
- 4stroužkyČesnek
- 4lžíceOmáčka sojová světlá
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSolamyl
- 500mililitrůOlej rostlinný
- Na omáčku
- 300mililitrůAnanasová šťáva
- 80gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 1lžíceKečup
- 30gramůCukr krystal
- 50mililitrůOcet vinný červený
- 100mililitrůVoda pitná
- 1lžíceSolamyl
- Na zeleninu
- 1kusCibule
- 100gramůPaprika červená
- 100gramůPaprika žlutá
- 100gramůPaprika zelená
- 1kusMrkev kořen
- 150gramůAnanas
- 3kusyCibule lahůdková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1453 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
131 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
3 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa nakrájíme na nudličky. V míse je promícháme s jemně pokrájenou papričkou a drobně posekaným česnekem. Přilijeme sojovou omáčku, rozšlehané vejce a Solamyl. Pečlivě promícháme a necháme alespoň 15 minut marinovat.
- 2V širokém kastrole rozpálíme olej a usmažíme v něm naložené kuřecí nudličky. Dbáme, aby se nám při smažení nudličky neslepovaly. Po usmažení necháme nudličky okapat.
- 3V mezičase připravíme omáčku. Ananasovou šťávu s rajčatovým protlakem, kečupem, cukrem a červeným vinným octem svaříme. Poté rozmícháme Solamyl ve vodě a omáčku jím zahustíme.
- 4Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky, cibuli na osminky a restujeme krátce na rozpáleném oleji. Na závěr přidáme okapané kostky ananasu z kompotu a chvilku ještě restujeme.
- 5Kuřecí nudličky narovnáme na talíře, poklademe restovanou zeleninou a přelijeme omáčkou. Ozdobíme lahůdkovou cibulkou, kterou jsme nakrájeli na drobná kolečka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.