Kuřecí řízky ve vinném těstíčku

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 200gramůKuřecí prsa
    • 1decilitrVíno bílé
    • 1kusVejce slepičí
    • 20gramůOlej rostlinný
    • 500mililitrůVoda pitná
    • 2špetkySůl
    • 1decilitrMléko polotučné
    • 20gramůSýr Eidam cihla 30%
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
17 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
315 mg
Cukr
703 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa vhodíme do vroucí vody s jednou špetkou soli a pět minut vaříme. Když prsa vychladnou, lehce je osolíme zbývající solí.
  • 2
    V míse rozšleháme vejce s mlékem, vínem, sýrem, který jsme ustrouhali na jemno a hladkou moukou. V těstíčku obalujeme kuřecí prsa a smažíme v rozpáleném oleji. Hotové řízky zdobíme plátkem citronu. Jako přílohu volíme vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.