Kuřecí roláda v srnčím hřbetu
75 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSalám Vysočina
- 100gramůŠunka uzená
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaGrilovací koření
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
25 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
75 mg
Cukr
199 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa naklepeme, mírně osolíme, okořeníme mletou paprikou a grilovacím kořením.
- 2Formu na srnčí hřbet vyložíme pečicím papírem. Na dno urovnáme polovinu připraveného masa. Na maso položíme plátky šunky, sýru, nakrájené papriky a natvrdo vařeného vejce. Vše zalijeme rozkvedlaným vejcem. Dále přidáme plátky salámu a přikryjeme zbylým masem, které na okrajích přimáčkneme, aby se spojilo s masem vespod formy.
- 3Roládu pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut, potom ji vyklopíme na plech a dopékáme v troubě ještě 15-20 minut.
- 4Před podáváním krájíme roládu na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.