Kuřecí roláda v sýru, šunce a slanině
10 min.
Ingredience
- 3špetkySůl
- 220gramůŠunka uzená
- 6plátkůSýr Ementál (Primátor)
- 12plátkůAnglická slanina
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 1kusKuře
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
79 g
Vláknina
30 mg
Cukr
8 mg
Postup přípravy
- 1Polotovar – kuřecí roládu osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Poté roládu zabalíme do plátků šunky, přes ně roládu zabalíme do tence krájeného ementálu, poté opět v šunce, na závěr roládu zabalíme do plátků slaniny. Před pečením roládu převážeme potravinářským provázkem nebo režnou nití.
- 2V pekáči rozpustíme máslo, na něj vložíme roládu, mírně podlijeme vodou, přiklopíme, vložíme do předehřáté trouby. V průběhu dušení roládu poléváme, podle potřeby podlijeme vodou.
- 3Po dvaceti minutách sejmeme poklici a roládu pečeme. Během pečení roládu poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou a také ji obracíme, aby se propekla rovnoměrně.
- 4Roládu můžeme podávat také nastudeno.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.