Kuřecí roláda v sýru, šunce a slanině

10 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
79 g
Vláknina
30 mg
Cukr
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polotovar – kuřecí roládu osolíme a poprášíme sladkou paprikou. Poté roládu zabalíme do plátků šunky, přes ně roládu zabalíme do tence krájeného ementálu, poté opět v šunce, na závěr roládu zabalíme do plátků slaniny. Před pečením roládu převážeme potravinářským provázkem nebo režnou nití.
  • 2
    V pekáči rozpustíme máslo, na něj vložíme roládu, mírně podlijeme vodou, přiklopíme, vložíme do předehřáté trouby. V průběhu dušení roládu poléváme, podle potřeby podlijeme vodou.
  • 3
    Po dvaceti minutách sejmeme poklici a roládu pečeme. Během pečení roládu poléváme výpekem, podle potřeby podlijeme vodou a také ji obracíme, aby se propekla rovnoměrně.
  • 4
    Roládu můžeme podávat také nastudeno.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.