Kuřecí salát s mandarinkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
516 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem a předehřejeme troubu. Uvařená kuřecí prsa nakrájíme na tenké delší plátky a v pánvi na rozpáleném oleji je opečeme po obou stranách. Opečené maso udržujeme teplé.
  • 2
    Připravíme si dresink. Do malé misky nakrájíme štěrbák kadeřavý a přidáme mandarinky. Podle chuti přilijeme šťávu z kompotu a důkladně promícháme.
  • 3
    Oloupaný prolisovaný česnek v malé misce smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Okraje každého plátku veky namočíme do česnekového oleje a naskládáme na plech. Ten vložíme do nahřáté trouby a upečeme do křupava.
  • 4
    Na talíře rozdělíme mandarinky smíchané se štěrbákem. Do středu naaranžujeme teplé maso, které přelijeme dresinkem. Ke každé porci přidáme dva krajíce opečené veky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.