Kuřecí salát s mandarinkami
30 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí maso vařené
- 12krajícůVeka
- 1stroužekČesnek
- 40gramůŠtěrbák zahradní
- 250gramůKompot mandarinkový
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
22 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
516 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem a předehřejeme troubu. Uvařená kuřecí prsa nakrájíme na tenké delší plátky a v pánvi na rozpáleném oleji je opečeme po obou stranách. Opečené maso udržujeme teplé.
- 2Připravíme si dresink. Do malé misky nakrájíme štěrbák kadeřavý a přidáme mandarinky. Podle chuti přilijeme šťávu z kompotu a důkladně promícháme.
- 3Oloupaný prolisovaný česnek v malé misce smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Okraje každého plátku veky namočíme do česnekového oleje a naskládáme na plech. Ten vložíme do nahřáté trouby a upečeme do křupava.
- 4Na talíře rozdělíme mandarinky smíchané se štěrbákem. Do středu naaranžujeme teplé maso, které přelijeme dresinkem. Ke každé porci přidáme dva krajíce opečené veky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.