Kuřecí šašlik podle Jaromíra Trejbala
45 min.
Ingredience
- 950gramůKuře
- 6kusůCibule
- 150gramůAnglická slanina
- 1lžíceVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 130gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
990 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
81 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Střední vykuchané omyté kuře osušíme, rozčtvrtíme, zbavíme kůže, konců křídel a vykostíme. Maso nakrájíme na 12 stejných dílků, trochu naklepeme a osolíme. Malé cibule oloupeme a překrájíme na půlky a anglickou slaninu nakrájíme na 12 kostek.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme anglickou slaninu, kterou pak odložíme do tepla. Potom dozlatova opečeme kuřecí kousky (které vyjmeme z pánve a uložíme k opečené slanině) a nakonec půlky cibulek. Když začnou cibulky karamelizovat, přidáme do vypečené šťávy velkou lžíci vody a rozmícháme. Na špíz pak napichujeme střídavě kuřecí kousky, anglickou slaninu a cibuli.
- 3Každý špíz přelijeme výpekem a poprášíme chilli kořením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.