Kuřecí satay s burákovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- Na marinádu
- 100gramůCibule
- 3stroužkyČesnek
- 20mililitrůRybí omáčka
- 20gramůCukr třtinový
- 1decilitrVoda pitná
- Na omáčku
- 20mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 200gramůMáslo arašídové
- 250mililitrůMléko kokosové
- 20mililitrůOmáčka rybí
- 5gramůCitronová tráva
- 60mililitrůChilli omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
48 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa osušíme a nakrájíme na kusy, které půjdou napíchnout na špejli. Do mísy vložíme nakrájenou cibuli, česnek, rybí omáčku, třtinový cukr, vodu a rozmixujeme ručním mixérem. Do vytvořené marinády vmícháme kousky masa a necháme 2 hodiny uležet.
- 2Marinované maso napícháme na špízy a pečeme v troubě asi 15 minut. Zatím ve woku rozpustíme burákové máslo a arašídový olej, zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou a přidáme nasekanou citronovou trávu a chilli omáčku. Zahříváme, aby se ingredience spojily, ale nevaříme.
- 3Upečené maso podáváme přelité omáčkou nebo omáčku dáme zvlášť do misky na namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.