Kuřecí satay s burákovou omáčkou

45 min.

Ingredience

    • 700gramůKuřecí prsa
  • Na marinádu
  • Na omáčku
    • 20mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
    • 200gramůMáslo arašídové
    • 250mililitrůMléko kokosové
    • 20mililitrůOmáčka rybí
    • 5gramůCitronová tráva
    • 60mililitrůChilli omáčka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
48 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa osušíme a nakrájíme na kusy, které půjdou napíchnout na špejli. Do mísy vložíme nakrájenou cibuli, česnek, rybí omáčku, třtinový cukr, vodu a rozmixujeme ručním mixérem. Do vytvořené marinády vmícháme kousky masa a necháme 2 hodiny uležet.
  • 2
    Marinované maso napícháme na špízy a pečeme v troubě asi 15 minut. Zatím ve woku rozpustíme burákové máslo a arašídový olej, zalijeme kokosovým mlékem, rybí omáčkou a přidáme nasekanou citronovou trávu a chilli omáčku. Zahříváme, aby se ingredience spojily, ale nevaříme.
  • 3
    Upečené maso podáváme přelité omáčkou nebo omáčku dáme zvlášť do misky na namáčení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.