Kuřecí soté z Vallée Dˇauge

75 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
46 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké pánvi rozpustíme polovinu másla a olej. Osmahneme kousky kuřete, nejprve kůží dolů. Z pánve vyjmeme všechen přebytečný tuk a kuře do ní vrátíme.
  • 2
    V menším rendlíku na mírném ohni ohřejeme calvádos, zapálíme, ještě hořící nalijeme na kuře. Mírně pohybujeme pánví, dokud plameny nezmizí. Přilijeme vývar a ze dna odškrábneme připečenou kuřecí šťávu. Odstavíme.
  • 3
    Zbylé máslo rozpustíme v malém hrnci nebo pánvi, 10 minut na něm restujeme na hrubo nakrájená jablka, šalotku, celer a tymián až změknou, ale nezhnědnou. Směs nalijeme na kuře a vrátíme na silný plamen. Přivedeme k varu, teplotu snížíme, přikryjeme a 50 minut vaříme na mírném ohni. Žloutky ušleháme se smetanou, přišleháme část omáčky, směs nalijeme do hrnce a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty do zhoustnutí. Ochutíme solí, bílým pepřem a odstavíme.
  • 4
    Oblohu připravíme z másla, které dáme na menší pánev, Když začne pěnit, přidáme pokrájená rajčata a mícháme, až začnou měknout. Posypeme cukrem a vaříme. Podáváme polité omáčkou a zdobené řeřichou nebo petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.