Kuřecí špízy s hořčicí

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 1stroužekČesnek
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 50mililitrůMléko odtučněné
    • 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
    • 600gramůKuřecí prsa
    • 2lžíceHořčice Dijonská
    • 1kostkaBujon drůbeží bez tuku
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
29 mg
Cukr
31 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a dáme do větší mísy. V misce rozmícháme hořčici s citronovou šťávou, nasekaným česnekem a kostkou bujonu rozpuštěnou v troše horké vody. Větší část připravené marinády nalijeme na maso, promícháme a necháme 2 hodiny v chladu uležet. Kousky masa napíchneme na jehly a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C aso 15 minut. Do kastrůlku nalijeme zbylou marinádu a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili škrob. Omáčku zvolna zahříváme do zhoustnutí. Špízy podáváme s teplou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.