Kuřecí špízy s hořčicí
35 min.
Ingredience
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1stroužekČesnek
- 250mililitrůVoda pitná
- 50mililitrůMléko odtučněné
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 600gramůKuřecí prsa
- 2lžíceHořčice Dijonská
- 1kostkaBujon drůbeží bez tuku
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
29 mg
Cukr
31 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a dáme do větší mísy. V misce rozmícháme hořčici s citronovou šťávou, nasekaným česnekem a kostkou bujonu rozpuštěnou v troše horké vody. Větší část připravené marinády nalijeme na maso, promícháme a necháme 2 hodiny v chladu uležet. Kousky masa napíchneme na jehly a pečeme v troubě vyhřáté na 200°C aso 15 minut. Do kastrůlku nalijeme zbylou marinádu a přilijeme mléko, ve kterém jsme rozpustili škrob. Omáčku zvolna zahříváme do zhoustnutí. Špízy podáváme s teplou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.