Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu
80 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí stehna
- 800gramůBrambory
- 20gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceHořčice plnotučná
- 1lžičkaTymián
- 1lžičkaSůl
- 250mililitrůVoda pitná
- 200mililitrůSmetana ke šlehání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
153 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme je se solí, hořčicí a lístky čerstvého tymiánu.
- 2Kuřecí stehna osolíme a vložíme do remosky vymazané máslem. Obložíme je připravenými bramborami, část brambor můžeme urovnat i pod maso. Podlijeme smetanou a upečeme doměkka.
- 3Během pečení můžeme podle potřeby přilít trochu vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 8. 4. 2016
Kuřecí stehna s bramborami na hořčici a tymiánu
Sice trochu více kalorické jídlo, ale palec nahoru. Nepekla jsem v remosce, kde by to samozřejmě taky šlo připravit, ale v toubě. Pekáček jsem ze začátku překryla alobalem a pak už dopekla bez něj. Hned v začátku jsem se smetanou už přidala trošku vody, asi třetinu uváděného množství. Místo tymiánu by se mohla přidat cibule, mně by tam chutnala :-)