Kuřecí stehýnka se sambalem

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1134 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
78 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
23 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehýnka opláchneme, v kloubech oddělíme a osušíme. Můžeme dle chuti odstranit kůži. Oloupeme cibuli a galgant a nadrobno nakrájíme. Očistíme citronovou trávu, omyjeme a spodní část nasekáme najemno. Ořechy umeleme. Cibuli smícháme s galgantem, citronovou trávou, ořechy, kurkumou, cukrem a lžičkou pasty sambal oelek.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm koření. Přidáme maso a pomalu restujeme. Mezitím obracíme, aby se obalilo v koření. Zalijeme kokosovým mlékem, zčásti zakryjeme a za častého míchání necháme dusit cca 40–45 minut. Ochutíme solí, zbytkem sambal oelek a limetkovou šťávou.
  • 3
    Koriandr opláchneme, otřepeme a lístky otrháme. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme koriandrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.