Kuřecí stehýnka se sambalem
75 min.
Ingredience
- 8kusůKuřecí stehna
- 1kusCibule
- 1kusCitronová tráva
- 2lžičkyKurkuma
- 1lžíceCukr třtinový
- 2lžičkyPasta Sambal Oelek
- 3lžíceOlej olivový
- 400mililitrůKokosové mléko
- 1špetkaSůl
- 2lžíceLimetková šťáva
- 1kusGalgan
- 30gramůOříšky makadamové
- 0,5hrstKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1134 kcal
Bílkoviny
76 g
Tuky
78 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
23 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehýnka opláchneme, v kloubech oddělíme a osušíme. Můžeme dle chuti odstranit kůži. Oloupeme cibuli a galgant a nadrobno nakrájíme. Očistíme citronovou trávu, omyjeme a spodní část nasekáme najemno. Ořechy umeleme. Cibuli smícháme s galgantem, citronovou trávou, ořechy, kurkumou, cukrem a lžičkou pasty sambal oelek.
- 2Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm koření. Přidáme maso a pomalu restujeme. Mezitím obracíme, aby se obalilo v koření. Zalijeme kokosovým mlékem, zčásti zakryjeme a za častého míchání necháme dusit cca 40–45 minut. Ochutíme solí, zbytkem sambal oelek a limetkovou šťávou.
- 3Koriandr opláchneme, otřepeme a lístky otrháme. Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme koriandrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.