Kuřecí vývar s vejci a citronem
22 min.
Ingredience
- 50gramůRýže loupaná
- 1lžíceVoda pitná
- 2kusyCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 1,5litryVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Postup přípravy
- 1Do vařícího kuřecího vývaru vsypeme propláchnutou rýži a povaříme 10 minut.
- 2Žloutky ušleháme se lžící vody do pěny. Z citronů vymačkáme šťávu a vmícháme ke žloutkům. Nakonec přišleháme trochu horkého vývaru a směs za stálého míchání přiléváme zpět do vývaru.
- 3Polévku jen prohřejeme asi 2 minuty - nesmí se vařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.