Kuřecí základ Ambiente

270 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
29 kcal
Tuky
2 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
816 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
  • 2
    Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit zprudka, měl by se pouze „táhnout“.
  • 3
    Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
  • 4
    Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
  • 5
    Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.