Kuřecí základ Ambiente
270 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyKuřecí skelety
- 2litryVoda pitná
- 130gramůKarotka
- 100gramůCibule
- 10gramůNové koření celé
- 1gramPepř černý celý
- 3kusyBobkový list
- 20gramůOlej olivový
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Kuřecí kostry nasekáme nadrobno, očištěnou zeleninu nakrájíme na kostky.
- 2Na dno velkého rozpáleného hrnce nalijeme olivový olej, přidáme kuřecí kosti a lehce opečeme dozlatova. Zalijeme ledovou vodou a pomalu přivedeme k varu. Po celou dobu vaření sbíráme pěnu. Jakmile se vývar začne vařit, stáhneme plamen na minimum. Vývar se nesmí vařit zprudka, měl by se pouze „táhnout“.
- 3Přidáme připravenou zeleninu a koření a necháme „táhnout“ 3-4 hodiny. Vývar scedíme přes hustý cedník a necháme vychladnout.
- 4Pokud se na povrchu udělají mastná oka, sebereme je.
- 5Pokud správně dodržujeme postup, bude vývar čirý. Pokud se zakalí, špatně jsme sbírali pěnu, nebo se vývar vařil. Potom bude lépe, uděláme-li nový.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.