Kuřecí závitky plněné zeleninou
50 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 6kusůŠalotka
- 6kusůChřest zelený
- 80mililitrůVíno Saké
- 80mililitrůOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 80mililitrůVíno rýžové japonské - Mirin
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
66 g
Cukr
3 g
Vápník
99 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky. Měli bysme jich mít 12. Plátky si položíme vedle sebe, osolíme a lehce posypeme škrobem.
- 2Na každý plátek položíme dílek šalotky a 1/2 ks chřestu, zabalíme a převážeme provázkem, aby se nám nerozvinuly.
- 3Do hlubší pánve nalijeme olej, rozpálíme a vložíme závitky. Smažíme asi 5-6 minut dokud nemají zlatavou barvu. Poté je vyndáme z pánve a odložíme stranou.
- 4V míse smícháme mirin, saké, sójovou omáčku, cukr a přilijeme do pánve. Vaříme dokud se cukr nerozpustí. Stáhneme plamen a vložíme do směsi závitky, které ještě 5 minut vaříme.
- 5Závitky vyndáme a odstraníme provázky. Štávu z masa ještě povaříme v pánvi 7 minut, poté do ní ještě vložíme na 2 minuty závitky. Rolky naskládáme na talířky a přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.