Kuřecí závitky plněné zeleninou

50 min.
Japonsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
66 g
Cukr
3 g
Vápník
99 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky. Měli bysme jich mít 12. Plátky si položíme vedle sebe, osolíme a lehce posypeme škrobem.
  • 2
    Na každý plátek položíme dílek šalotky a 1/2 ks chřestu, zabalíme a převážeme provázkem, aby se nám nerozvinuly.
  • 3
    Do hlubší pánve nalijeme olej, rozpálíme a vložíme závitky. Smažíme asi 5-6 minut dokud nemají zlatavou barvu. Poté je vyndáme z pánve a odložíme stranou.
  • 4
    V míse smícháme mirin, saké, sójovou omáčku, cukr a přilijeme do pánve. Vaříme dokud se cukr nerozpustí. Stáhneme plamen a vložíme do směsi závitky, které ještě 5 minut vaříme.
  • 5
    Závitky vyndáme a odstraníme provázky. Štávu z masa ještě povaříme v pánvi 7 minut, poté do ní ještě vložíme na 2 minuty závitky. Rolky naskládáme na talířky a přelijeme omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.