Kuřecí závitky valašského bači

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
49 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Vápník
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na podélné plátky. Uzený ovčí sýr pokrájíme na plátky a slaninu na dlouhé plátky.
  • 2
    Kuřecí maso mírně osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev z každé strany. Na plátek přiložíme plátek sýru, kolem dokola omotáme plátkem slaniny a zachytíme párátkem.
  • 3
    Vymažeme zapékací misku 2 lžícemi oleje, plátky poskládáme vedle sebe a pokapeme asi 1-2 lžícemi olivového oleje. Dáme do předehřáté trouby.
  • 4
    Prudce zapečeme při 250°C přibližně 10-15 minut. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.