Kuřecí závitky valašského bači
30 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 200gramůSýr Oštiepok
- 200gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
49 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
4 g
Vápník
73 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na podélné plátky. Uzený ovčí sýr pokrájíme na plátky a slaninu na dlouhé plátky.
- 2Kuřecí maso mírně osolíme a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev z každé strany. Na plátek přiložíme plátek sýru, kolem dokola omotáme plátkem slaniny a zachytíme párátkem.
- 3Vymažeme zapékací misku 2 lžícemi oleje, plátky poskládáme vedle sebe a pokapeme asi 1-2 lžícemi olivového oleje. Dáme do předehřáté trouby.
- 4Prudce zapečeme při 250°C přibližně 10-15 minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.