Kuskus po česku
30 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1lžíceOlej stolní
- 250gramůKuskus
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaAdžika
- 300gramůHlíva ústřičná
- 300mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 200mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuskus uvaříme dle návodu. (Místo vody můžeme pro zvýraznění chuti použít slepičí bujón.)
- 2Na oleji si orestujeme cibuli nakrájenou nadrobno a papriky nakrájené na proužky.
- 3Hlívu nakrájíme na kostičky, osmahneme na oleji s máslem, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 4Poté smícháme zeleninový základ, hlívu, přidáme adžiku a kuskus, promícháme, dochutíme solí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.