Kuskusový salát s mortadelou
30 min.
Ingredience
- 160gramůKuskus
- 320mililitrůVývar zeleninový
- 5mililitrůBalsamico ocet
- 160gramůMortadella
- 50gramůSalát Lollo Biondo
- 50gramůSalát Rosso
- 120gramůOkurka salátová
- 20gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
368 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Salátové listy nakrájíme na proužky, mortadellu na kostičky, okurky na plátky. Zeleninový vývar přivedeme k varu, odstavíme, do horkého vývaru nasypeme kuskus, zakryjeme a necháme bobtnat. V pánvi na oleji orestujeme kostičky mortadelly a necháme vychladnout. Nabobtnalý kuskus opatrně promícháme vidličkou a necháme vychladnout. Kuskus smícháme s mortadellou, na talířky položíme plátky okurky, na ně upravíme kuskus se salámem a ozdobíme proužky salátu. Nakonec pokapeme balsamicovým octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.