Kvašáky
40 min.
Ingredience
- 1kilogramOkurky nakládané
- 6kusůKopr čerstvý
- 3kusyBobkový list
- 100gramůKřen
- 6kusůVinné listy
- 1,5litryVoda pitná
- 6gramůSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
119 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
3 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
14 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nálev připravíme svařením vody se solí a bobkovými listy. Necháme vychladnout.
- 2Vybereme větší okurky, umyjeme a necháme okapat. Opláchneme vinné listy, kopr a křen oloupeme a nakrájíme na kolečka. Okurky propícháme vidličkou, skládáme je do velikých sklenic a průběžně prokládáme vinnými listy, koprem a kolečky křenu.
- 3Okurky zalijeme až po okraj vychlazeným nálevem, okurky zatížíme speciálními špachtlemi, aby nevyplavaly, zakryjeme celofánem a necháme 7 – 10 dní kvasit, poté je uchováme v temném a chladném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 17. 7. 2016
Kvašáky
jsou výborné