Kvašené ostružinové víno
30 min.
Ingredience
- 2kilogramyOstružiny
- 1kilogramCukr krystal
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
1 g
Sacharidy
149 g
Vláknina
13 g
Cukr
137 g
Postup přípravy
- 1Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme a nasypeme do 5l sklenice. Cukr rozmícháme ve vlažné vodě a jakmile se rozpustí, nalijeme na ovoce. Sklenici převážeme celofánem, udělíme do něj dírky a na teplém místě necháme kvasit cca 3 týdny.
- 2Poté víno stáčíme do demižonu. Na každý 1 l přidáme 50 g cukru. Vložíme kvasnou trubičku a necháme dokvasit. Po ustátí stočíme do lahví, uzavřeme a uložíme na studeném a temném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.