Kvašené víno z brusinek

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Sacharidy
130 g
Vláknina
1 g
Cukr
100 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brusinky přebereme, očistíme, propláchneme vlažnou vodou a nasypeme do pětilitrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, přidáme skořici a hřebíček, povaříme. Nálevem zalijeme brusinky, sklenici uzavřeme celofánem, převážeme, uděláme do něj malé dírky a na teplém místě necháme kvasit.
  • 2
    Hotové víno stáčíme do demižonu a necháme odstát. Rozdělíme do lahví, uložíme na chladném a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.