Kvašené víno ze sušených švestek
30 min.
Ingredience
- 1kilogramCukr krystal
- 3litryVoda pitná
- 1kusSkořice celá
- 5kusůHřebíček
- 1kilogramŠvestky sušené
- 1špetkaKulturní kvasinky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1595 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
418 g
Vláknina
23 g
Cukr
345 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky propláchneme důkladně vlažnou vodou a nasypeme do 5litrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme, necháme částečně vychladnout a přidáme kvasinky. Přelijeme ke švestkám.
- 2Vložíme hřebíček a skořici, sklenici převážeme celofánem a uděláme do něj několik dírek. Odložíme na teplé místo a necháme kvasit cca 6 týdnů. Poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Přisypeme cukr, na 1 l vína 100 g cukru. Necháme stát, dokud se víno nevyčistí. Rozlijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.