Kvašené víno ze sušených švestek

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1595 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
418 g
Vláknina
23 g
Cukr
345 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky propláchneme důkladně vlažnou vodou a nasypeme do 5litrové sklenice. Cukr rozmícháme ve vodě, převaříme, necháme částečně vychladnout a přidáme kvasinky. Přelijeme ke švestkám.
  • 2
    Vložíme hřebíček a skořici, sklenici převážeme celofánem a uděláme do něj několik dírek. Odložíme na teplé místo a necháme kvasit cca 6 týdnů. Poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu. Přisypeme cukr, na 1 l vína 100 g cukru. Necháme stát, dokud se víno nevyčistí. Rozlijeme do lahví, uzavřeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.