Kvašený ostružinový sirup

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
113 g
Vláknina
7 g
Cukr
106 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře zralé ostružiny přebereme, očistíme, rozmačkáme a vložíme do větší sklenice. Při pokojové teplotě necháme 2 dny kvasit. Mezitím několikrát promícháme.
  • 2
    Poté ovoce prolisujeme a směs necháme stát, až se usadí kal. Přecedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Cukr nasypeme do kastrolu, zalijeme trochou získané šťávy a mícháme, dokud se nerozpustí. Vlijeme zbylou šťávu, přisypeme kyselinu citronovou a na prudkém ohni přivedeme k varu. Pěnu vytvořenou na povrchu sebereme, odstavíme a znovu přecedíme přes plátno.
  • 3
    Sirup rozdělíme do ohřátých lahví, důkladně uzavřeme a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 8. 2015
Kvašený ostružinový sirup
Ostružiny nám dozrávají a tak jsem vyzkoušela tento recept na sirup z ostružin. Recept mohu doporučit. Povedl se a chutná nám.