Kvašený zeleninový salát
30 min.

Ingredience
- 250gramůMrkev kořen
- 250gramůKedlubna
- 250gramůPaprika zelená
- 250gramůCibule
- 250gramůCeler bulvový
- 40gramůSůl
- 40gramůCukr krystal
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
92 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Všechny druhy zeleniny očistíme, důkladně omyjeme a nastrouháme na nudličky. Přidáme cukr, sůl a kmín, dobře promícháme.
- 2Kopr omyjeme a rozložíme na dno sklenic, poté rozdělíme a namačkáme zeleninovou směs, povrch zatížíme.
- 3Odložíme a na teplém místě necháme kvasit. Po vykvašení uchováme v chladné a temné místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.