Květák po makedonsku

65 min.
Řecko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák dobře omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a vaříme 30 minut ve slané vodě. Mezitím si připravíme 4 zapékací sáčky, které vymažeme rozpuštěným máslem. Nakrájíme sýr a šunku na kostičky, vložíme do mísy a přidáme pokrájené žampiony a rajčata. Uvařený květák scedíme, necháme okapat a přihodíme do mísy, důkladně promícháme s ostatními surovinami. Směs rozdělíme do jednotlivých sáčků, posypeme parmezánem a zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.