Květák po makedonsku
65 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 12gramůSůl
- 2kusyRajčata
- 60gramůSýr Parmezán
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 200gramůŠunka dušená
- 200gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2litryVoda pitná
- 1000gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Květák dobře omyjeme, rozdělíme na malé růžičky a vaříme 30 minut ve slané vodě. Mezitím si připravíme 4 zapékací sáčky, které vymažeme rozpuštěným máslem. Nakrájíme sýr a šunku na kostičky, vložíme do mísy a přidáme pokrájené žampiony a rajčata. Uvařený květák scedíme, necháme okapat a přihodíme do mísy, důkladně promícháme s ostatními surovinami. Směs rozdělíme do jednotlivých sáčků, posypeme parmezánem a zapékáme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.