Květák s houbami
50 min.
Ingredience
- 20gramůOlej stolní
- 100gramůRajčata
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůKvěták
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na oleji.
- 2Potom přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a na růžičky rozebraný, uvařený květák. Osolíme, zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a podusíme.
- 3Nakonec do hotového pokrmu přidáme žloutek a smetanu. Necháme jen prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 20. 10. 2015
Květák s houbami
Květák s houbami je zajímavým receptem a má ještě zajímavější chuť. Vůbec to není špatné jídlo, které se hodí jako hlavní, ale třeba i jako večeře. Vyzkoušejte ho. Bude rychle připravené a i snadno uvařené.