Květák se sýrovou omáčkou
50 min.
Ingredience
- 3lžíceStrouhanka
- 1špetkaChilli koření mleté
- 1,5šálkyMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusKvěták
- 5lžicMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák bez košťálu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, vyjmeme a po okapání celý položíme do pekáčku vymazaného máslem (dvě polévkové lžíce).
- 2Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní studené mléko, osolíme, opepříme a okořeníme chilli kořením. Omáčku rozšleháme a za stálého míchání vaříme do hladka. Potom zmírníme teplotu, do omáčky přidáme na kousky nakrájený sýr a necháme roztavit.
- 3Připravený květák přelijeme omáčkou, posypeme strouhankou, osmaženou na másle, dále pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
- 4Pokrm podáváme v pekáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.