Květák se sýrovou omáčkou

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
32 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák bez košťálu uvaříme v osolené vodě téměř do měkka, vyjmeme a po okapání celý položíme do pekáčku vymazaného máslem (dvě polévkové lžíce).
  • 2
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní studené mléko, osolíme, opepříme a okořeníme chilli kořením. Omáčku rozšleháme a za stálého míchání vaříme do hladka. Potom zmírníme teplotu, do omáčky přidáme na kousky nakrájený sýr a necháme roztavit.
  • 3
    Připravený květák přelijeme omáčkou, posypeme strouhankou, osmaženou na másle, dále pečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
  • 4
    Pokrm podáváme v pekáčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.