Květák v čepci
60 min.
Ingredience
- 150gramůZakysaná smetana
- 150gramůSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 5decilitrůMléko polotučné
- 1kusKvěták
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
27 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme kaši z mléka, nastrouhaného parmezánu a soli.
- 2Do osolené vody dáme vařit omytou hlávku květáku, ale ne do změknutí, nesmí se růžičky rozpadat.
- 3Máslem vymastíme ohnivzdornou porcelánovou mísu, poskládáme růžičky květáku a přelijeme připravenou kaší.
- 4Posypeme nastrouhaným sýrem a zvolna pečeme dorůžova. Před dopečením můžeme pokrm zalít kyselou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.