Květák v tempuře
30 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 7gramůSůl
- 100mililitrůMajonéza
- 500mililitrůOlej slunečnicový
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
980 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
99 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák rozebereme na růžičky a povaříme ho dvě minuty. Slijeme ho.
- 2V míse smícháme mouku a sůl. Přidáme žloutky a 175 ml ledové vody a dvě lžíce oleje. Vymícháme hladké těsto.
- 3Bílky vyšleháme do tuha a vmícháme do těstíčka.
- 4Květák obalujeme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Osušíme na papírové utěrce. Podáváme s majonézou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.