Květák ve vinném těstíčku
40 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1litrVoda pitná
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKvěták
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
31 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Scedíme, necháme okapat.
- 2Žloutky rozšleháme se 125 ml vody, vínem, moukou, špetkou soli a muškátu na hladké těsto. Necháme asi 10 minut odstát. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do těsta.
- 3Růžičky květáku smáčíme ve vinném těstíčku, postupně je smažíme na oleji na pánvi asi 4 minuty do zlatova. Usmažený květák položíme na papírovou utěrku.
- 4Růžičky květáku upravíme na talíře a ihned podáváme.
- 5Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.