Květák zapečený s hlívou ústřičnou
50 min.
Ingredience
- 500gramůKvěták
- 100gramůHlíva ústřičná
- 10gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůMléko odtučněné
- 1kusVejce slepičí
- 5gramůPodravka
- 4gramySůl
- 10gramůFlora light
- 40gramůCibule
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
189 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
8 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Květák vcelku povaříme v osolené vodě 8 minut, scedíme a nakrájíme na růžičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hlívu pokrájíme na nudličky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme hlívu, orestujeme, podlijeme troškou vody a pár minut dusíme. Květák promícháme s hlívou, posypeme Podravkou, pekáček vymažeme Florou, vložíme do něj květák s hlívou, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 10 - 12 minut. V mléce rozkvedláme vejce, zalijeme květák v pekáčku a ještě krátce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.