Květák zapečený s mletým masem
50 min.
Ingredience
- 25gramůCibule
- 250gramůMaso mleté - mix
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 30gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
30 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný, na růžičky rozebraný květák krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
- 2Na polovině másla osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a chvíli podusíme asi 20 minut.
- 3Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme povařený květák, pokryjeme mletým masem a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.