Květáková polévka bez jíšky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý květák rozebereme na růžičky, zalijeme osolenou vodou a uvaříme květák téměř doměkka.
  • 2
    Polovinu květáku dáme do mixéru, přilijeme smetanu, přidáme žloutky a podle potřeby trochu vývaru z květáku. Vše jemně rozmixujeme.
  • 3
    Přelijeme zpět do kastrolu, přidáme zbylé růžičky květáku, květákovou polévku přihřejeme a okořeníme.
  • 4
    Po odstavení z ohně přidáme do květákové polévky máslo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.