Květáková polévka bez jíšky
40 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaSůl
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
- 1litrVoda pitná
- 500gramůKvěták
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozebereme na růžičky, zalijeme osolenou vodou a uvaříme květák téměř doměkka.
- 2Polovinu květáku dáme do mixéru, přilijeme smetanu, přidáme žloutky a podle potřeby trochu vývaru z květáku. Vše jemně rozmixujeme.
- 3Přelijeme zpět do kastrolu, přidáme zbylé růžičky květáku, květákovou polévku přihřejeme a okořeníme.
- 4Po odstavení z ohně přidáme do květákové polévky máslo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.