Květáková polévka s hovězím masem
140 min.
Ingredience
- 300gramůHovězí maso přední
- 2kusyBobkový list
- 5kusůPepř bílý celý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2kusyCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5kusKvěták
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
344 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
19 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
12 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme hovězí vývar.
- 2Půl hodiny před koncem varu přidáme bobkový list, sůl, pepř a jednu celou oloupanou cibuli.
- 3Poté vývar přecedíme, cibuli a koření odstraníme a maso nakrájíme.
- 4Květák rozebereme, druhou cibuli nakrájíme, mrkev oloupeme a nastrouháme.
- 5Obojí opečeme na másle.
- 6Procezený osolený vývar uvedeme do varu, vložíme květák a vaříme doměkka.
- 7Přidáme opečenou cibuli, mrkev a maso a vše povaříme.
- 8Posypeme koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.