Květáková polévka s mletou paprikou

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný květák rozebereme na růžičky, vložíme je do vařící osolené a mírně oslazené vody a uvaříme téměř doměkka.
  • 2
    Měkké růžičky vyjmeme a ponecháme celé. Košťál rozmixujeme s trochou vývaru.
  • 3
    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme z ohně a vmícháme mletou papriku. Po zpěnění ji zředíme trochou vodoy, rozšleháme a povaříme.
  • 4
    Jíšku smícháme s košťálem a květákovým vývarem, přidáme měkké růžičky, přisolíme a krátce povaříme.
  • 5
    Polévku odstavíme z ohně, vmícháme žloutek rozkvedlaný se smetanou a polévku jen přihřejeme.
  • 6
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.