Květáková polévka s mletou paprikou
50 min.
Ingredience
- 300gramůKvěták
- 1lžičkaCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěný květák rozebereme na růžičky, vložíme je do vařící osolené a mírně oslazené vody a uvaříme téměř doměkka.
- 2Měkké růžičky vyjmeme a ponecháme celé. Košťál rozmixujeme s trochou vývaru.
- 3Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, odstavíme z ohně a vmícháme mletou papriku. Po zpěnění ji zředíme trochou vodoy, rozšleháme a povaříme.
- 4Jíšku smícháme s košťálem a květákovým vývarem, přidáme měkké růžičky, přisolíme a krátce povaříme.
- 5Polévku odstavíme z ohně, vmícháme žloutek rozkvedlaný se smetanou a polévku jen přihřejeme.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.