Květáková polévka se žloutky a smetanou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák opereme, rozdělíme na malinké růžičky, košťál nastrouháme. Zalijeme hovězím vývarem a uvaříme doměkka. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do odstavené polévky. Polévku potom osolíme a znovu povaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky a vše zalijeme vroucím květákovým vývarem. Zamícháme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.