Květáková polévka se žloutky a smetanou
45 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 8gramůSůl
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5litryHovězí vývar základní
- 0,5litrSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůKvěták
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Květák opereme, rozdělíme na malinké růžičky, košťál nastrouháme. Zalijeme hovězím vývarem a uvaříme doměkka. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou vmícháme do odstavené polévky. Polévku potom osolíme a znovu povaříme na mírném ohni, dokud nezhoustne. Do polévkové mísy nalijeme smetanu, ve které rozkvedláme žloutky a vše zalijeme vroucím květákovým vývarem. Zamícháme a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.