Květákový knedlík
70 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaMuškátový květ
- 1hrnekPšeničná krupice
- 2kusyŽemle tuková
- 1kusKvěták
- 0,25hrnekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Žemle nakrájíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 minut vsáknout.
- 2Žemle vmícháme do uvařeného květáku, rozmačkaného na kaši. Přidáme máslo, žloutky, špetku muškátu, sůl a podle potřeby krupici.
- 3Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- 4Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a upravíme do tvaru šišky. Volné konce sáčku pevně zavážeme kousek od těsta, aby knedlík při vaření mohl zvětšit objem.
- 5Knedlík vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, obrátíme jej a vaříme ještě 25 minut.
- 6Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.