Květákový knedlík

70 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
513 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemle nakrájíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 minut vsáknout.
  • 2
    Žemle vmícháme do uvařeného květáku, rozmačkaného na kaši. Přidáme máslo, žloutky, špetku muškátu, sůl a podle potřeby krupici.
  • 3
    Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 4
    Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a upravíme do tvaru šišky. Volné konce sáčku pevně zavážeme kousek od těsta, aby knedlík při vaření mohl zvětšit objem.
  • 5
    Knedlík vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, obrátíme jej a vaříme ještě 25 minut.
  • 6
    Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.