Květákový salát s jogurtovou majonézou a hráškem
35 min.
Ingredience
- Ostatní suroviny
- 1kusCibule
- 100gramůokurky sterilizované
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 4lžíceMajonéza yofresh
- 3lžíceJogurt bílý
- Vařená vejce
- 400mililitrůVoda pitná
- 2kusyVejce slepičí
- Vařená zelenina
- 400litrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 600gramůKvěták
- 100gramůHrášek mražený
- 2kusyMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozebereme na malé růžičky. Oloupanou mrkev omyjeme a podélně rozkrojíme. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Sladkokyselé sterilované okurky nakrájíme na stejně velké kostičky jako mrkev. V kastrólku přivedeme k varu mírně osolenou vodu. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní mražený zelený hrášek a krátce 1-2 minuty ho povaříme, pak vyjmeme sítem, propláchneme ho pod studenou vodou a necháme vystydnout. Horkou vodu po hrášku přivedeme znovu k varu, vložíme do ní růžičky květáku a mrkev. Zeleninu budeme vařit pouze 8-10 minut, dáváme pozor, aby se nerozvařila, aby byla křupavá. V malém kastrólku uvaříme vejce natvrdo, vaříme je 9-10 minut. Poté je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2Hrášek, květák, cibuli a na kostičky pokrájenou mrkev a vajíčka v míse promícháme s jogurtovou zárubovou majonézou a bílým jogurtem. Poté salát dochutíme solí, pepřem a hořčicí.
- 3Salát před podáváním necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.