Květákový salát s koprem
25 min.
Ingredience
- 600gramůKvěták
- 2,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 70gramůOlej olivový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 20gramůKopr čerstvý
- 350gramůŘedkvička
- 6lžicJogurt bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Květák důkladně očistíme, rozebereme růžičky. Vložíme je do vroucí, jednou lžičkou osolené vody. Povaříme 10 minut doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom vložíme do vhodné misky, polijeme olejem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nasekaným koprem, osolíme 1/2 lžičkou soli a dobře promícháme. Očištěné a omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Podle chutě je promícháme se zbytkem soli. Zatím je necháme stranou.
- 2Připravený květákový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce naskládáme nakrájená kolečka ředkvičky, která polijeme lžící jogurtu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.