Květákový salát s koprem

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
128 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák důkladně očistíme, rozebereme růžičky. Vložíme je do vroucí, jednou lžičkou osolené vody. Povaříme 10 minut doměkka, scedíme, necháme okapat a vychladnout. Potom vložíme do vhodné misky, polijeme olejem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nasekaným koprem, osolíme 1/2 lžičkou soli a dobře promícháme. Očištěné a omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Podle chutě je promícháme se zbytkem soli. Zatím je necháme stranou.
  • 2
    Připravený květákový salát podle porcí rozdělíme na jednotlivé talíře. Na povrch každé porce naskládáme nakrájená kolečka ředkvičky, která polijeme lžící jogurtu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.