Kvíčaly pečené
100 min.
Ingredience
- 8kusůJalovec
- 4lžíceVíno červené
- 8kusůKvíčala
- 1kusSůl
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
25 g
Cukr
40 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Kvíčaly nenecháváme odležet. Omyjeme je, vykucháme, nožky odrhneme kartáčem a odstřihneme drápky. Nohy nařízneme v kloubu, ohneme je nazpět a přivážeme motouzem nebo připneme špejlí. Hlavu zaklesneme pod křídlo a obě křídla složíme nazad. Do každé kvíčaly dáme zrnko jalovce. Osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme.
- 2Kvíčaly zpočátku pečeme přikryté, později necháme bez poklice zčervenat. Jakmile jsou upečené, vyjmeme je ze šťávy, šťávu zalijeme vínem, krátce povaříme a přecedíme na rozpůlené kvíčaly.
- 3Jako přílohu podáváme brambory a kompot.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.