Kyjevská roštěná

110 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí roštěnec (nebo hovězí zadní maso) opláchneme a nakrájíme na plátky. Rozklepeme je do šíře a osolíme.
  • 2
    Do středu plátků klademe nudličky salámu, okurky a části vařeného vejce. Plátky zavineme, upevníme je nití nebo párátkem a na povrchu osolíme.
  • 3
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 2/3 tuku.
  • 4
    Závitky v základu krátce opečeme, podlijeme vodou a přidáme na zbylém tuku zpěněnou mletou papriku. Maso pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme a doléváme teplou vodou.
  • 5
    Měkké závitky vyjmeme a odstraníme nitě nebo párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného míchání provaříme.
  • 6
    Asi v polovině varu přilijeme smetanu. Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, osolíme a ještě krátce povaříme.
  • 7
    Slaninu nakrájenou na menší kostičky částečně roztavíme a vlijeme do hotové omáčky. Vše krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.