Kyjevská roštěná
110 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 20gramůSůl
- 112gramůSalám jemný
- 150gramůTuk
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 900mililitrůVoda pitná
- 750gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 80gramůVejce slepičí
- 150gramůOkurky nakládané
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSlanina vepřová
- 20gramůPaprika mletá sladká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
461 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnec (nebo hovězí zadní maso) opláchneme a nakrájíme na plátky. Rozklepeme je do šíře a osolíme.
- 2Do středu plátků klademe nudličky salámu, okurky a části vařeného vejce. Plátky zavineme, upevníme je nití nebo párátkem a na povrchu osolíme.
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 2/3 tuku.
- 4Závitky v základu krátce opečeme, podlijeme vodou a přidáme na zbylém tuku zpěněnou mletou papriku. Maso pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme a doléváme teplou vodou.
- 5Měkké závitky vyjmeme a odstraníme nitě nebo párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného míchání provaříme.
- 6Asi v polovině varu přilijeme smetanu. Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, osolíme a ještě krátce povaříme.
- 7Slaninu nakrájenou na menší kostičky částečně roztavíme a vlijeme do hotové omáčky. Vše krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.