Kyjevské roštěnky se smetanou
80 min.

Ingredience
- 100gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSalám jemný
- 30gramůOlej stolní
- 40gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyVejce slepičí
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyOkurky nakládané
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
49 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hovězí roštěnou omyjeme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, osolíme a položíme na něj nudličky salámu, okurek a půlky osoleného, natvrdo uvařeného vejce.
- 2Zabalíme do závitku, spojíme jehlou a opečeme. Potom dusíme doměkka na osmažené cibuli a během dušení podléváme vývarem.
- 3Závitky vyjmeme, vytáhneme jehlu, šťávu zahustíme moukou, přilijeme smetanu, povaříme a procedíme.
- 4Na talíři polijeme závitek omáčkou a rozpálenou slaninou s paprikou. Podáváme s týží nebo s těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.