Kynutá babeta
45 min.
Ingredience
- 1kusDroždí sušené
- 110gramůCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 75mililitrůPomerančová šťáva
- 50mililitrůRum
- 2kusyMandarinky
- 1kusMáta
- 50gramůPoleva čokoládová
- 4kusyVejce slepičí
- 125mililitrůMléko polotučné
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Sušené droždí a 50 g mouky rozmícháme ve vlažném mléce a necháme vzejít kvásek.
- 2Ze zbylé mouky, kvásku a vajec vypracujeme těsto, necháme je kynout asi 30 minut.
- 3Potom do těsta zapracujeme máslo, 70 g cukru a špetku soli. Těstem naplníme vymazanou dortovou formu o průměru 26 cm a necháme ještě 30 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Upečený moučník uvolníme z formy a necháme vychladnout.
- 4Pomerančovou šťávu svaříme se zbylým cukrem a ochutíme rumem. Polevou přelijeme babetu, ozdobíme ušlehanou smetanou, plátky mandarinek, lístky máty a čokoládovou polevou, nanesenou do tvaru čárek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.