Kynutá babeta

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
323 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené droždí a 50 g mouky rozmícháme ve vlažném mléce a necháme vzejít kvásek.
  • 2
    Ze zbylé mouky, kvásku a vajec vypracujeme těsto, necháme je kynout asi 30 minut.
  • 3
    Potom do těsta zapracujeme máslo, 70 g cukru a špetku soli. Těstem naplníme vymazanou dortovou formu o průměru 26 cm a necháme ještě 30 minut kynout. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Upečený moučník uvolníme z formy a necháme vychladnout.
  • 4
    Pomerančovou šťávu svaříme se zbylým cukrem a ochutíme rumem. Polevou přelijeme babetu, ozdobíme ušlehanou smetanou, plátky mandarinek, lístky máty a čokoládovou polevou, nanesenou do tvaru čárek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.