Kynutá bábovka s ořechy a rumem
75 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 220gramůCukr moučkový
- 70gramůMáslo čerstvé
- 10gramůDroždí
- 3lžíceMléko polotučné
- 20gramůOřechy vlašské
- 100mililitrůRum
- 120gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
621 mg
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V míse mícháme žloutky s 200 g moučkového cukru a 50 g másla asi 20 minut.
- 2Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce se špetkou cukru a za stálého míchání přiléváme ke žloutkům. Přidáme mleté ořechy, rum a vše dobře zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a hrubou mouku.
- 3Bábovkovou formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut.
- 4Upečenou bábovku po vychladnutí vyklopíme z formy a poprášíme zbylým moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.