Kynutá bábovka s ořechy a rumem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
621 mg
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse mícháme žloutky s 200 g moučkového cukru a 50 g másla asi 20 minut.
  • 2
    Droždí rozdrobíme ve vlažném mléce se špetkou cukru a za stálého míchání přiléváme ke žloutkům. Přidáme mleté ořechy, rum a vše dobře zamícháme. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a hrubou mouku.
  • 3
    Bábovkovou formu vymažeme zbylým máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní těsto, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 50 minut.
  • 4
    Upečenou bábovku po vychladnutí vyklopíme z formy a poprášíme zbylým moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.