Kynutá roláda s mákem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Droždí umícháme s dvěma lžícemi cukru, lžící mouky a lžící vlažného mléka. Na teple necháme kvásek vzejít. Mouku prosejeme na vál s cukrem, přidáme změklé máslo, zbylé mléko, žloutky, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, z kterého vytvarujeme dva bochníky a pod utěrkou je necháme vykynout.
  • 2
    V mezičase připravíme náplň. Cukr svaříme s vodou, vsypeme mletý mák a citronovou šťávu. Pečlivě umícháme a necháme vychladnout.
  • 3
    Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky, potřeme je nádivkou a srolujeme. Rolády přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvíli kynout. Poté rolády v lehce předehřáté troubě pečeme dozlatova. Během pečení rolády ještě jednou potřeme vejcem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.