Kynutá roláda s mákem
105 min.
Ingredience
- 600gramůMouka polohrubá
- 80gramůCukr moučkový
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHera
- 2špetkySůl
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 42gramůDroždí
- 100mililitrůMléko plnotučné
- Na nádivku
- 100gramůCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
- 200gramůMák mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- Na potření
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Droždí umícháme s dvěma lžícemi cukru, lžící mouky a lžící vlažného mléka. Na teple necháme kvásek vzejít. Mouku prosejeme na vál s cukrem, přidáme změklé máslo, zbylé mléko, žloutky, sůl a vzešlý kvásek. Vypracujeme hladké a lesklé těsto, z kterého vytvarujeme dva bochníky a pod utěrkou je necháme vykynout.
- 2V mezičase připravíme náplň. Cukr svaříme s vodou, vsypeme mletý mák a citronovou šťávu. Pečlivě umícháme a necháme vychladnout.
- 3Z vykynutého těsta vyválíme dvě placky, potřeme je nádivkou a srolujeme. Rolády přeneseme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě chvíli kynout. Poté rolády v lehce předehřáté troubě pečeme dozlatova. Během pečení rolády ještě jednou potřeme vejcem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.