Kynuté buchty se švestkami
80 min.
Ingredience
- 700gramůMouka polohrubá
- 3kusyVejce slepičí
- 60gramůMáslo jihočeské
- 3lžíceCukr krupice
- 30gramůDroždí
- 3decilitryMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1lžícePomerančová kůra
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůŠvestky
- 150gramůMed včelí
- 1kusCukr skořicový
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme 1 lžíci cukru, droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek.
- 2Do mísy prosijeme mouku, přidáme 3 vejce, máslo, cukr, kůru z pomeranče, sůl, kypřicí prášek, vanilkový cukr, přilijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, aby se nelepilo na ruce a necháme ho na teplém místě vykynout 60 minut.
- 3Vykynuté těsto vysypeme z mísy na moukou posypaný vál, rozválíme a
- 4nožem anebo skleničkou vykrajujeme tak velké díly, jak velké chceme buchty. Na každý díl položíme 2 vypeckované švestky, které posypeme skořicovým cukrem, na švestky nalijeme 1 lžičku medu a pomoci palců naplněné buchty dobře uzavřeme. Připravené buchty naskládáme na plech, potřeme rozpuštěným máslem a v předehřáté troubě pečeme 50 minut. Upečené buchty necháme vychladnout, pocukrujeme a můžeme servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.