Kynuté buchty se švestkovými povidly
55 min.
Ingredience
- 20gramůDroždí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 50gramůCukr krupice
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- Poleva
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceRum
- Povidlová náplň
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 300gramůPovidla švestková
- 2lžíceRum
- 2lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
24Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
701 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrníčku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vykynout.
- 2V míse smícháme mouku, špetku soli, pomerančovou kůru, vanilkový cukr, cukr, vychladlé máslo, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
- 3V misce smícháme švestková povidla se škrobem, rumem a citronovou šťávou.
- 4Na pomoučněném vále těsto vyválíme a rozdělíme na 24 čtverečků. Na každý čtvereček lžičkou naklademe švestková povidla a zabalíme.
- 5Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené buchty. Pak plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
- 6V kastrůlku rozpustíme máslo s rumem. Upečené buchty vyjmeme z trouby, pokapeme směsí másla s rumem a posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Kynuté buchty se švestkovými povidly
Kynuté buchty mám ráda od dětství a určitě nejsem sama. I když je mou oblíbenou náplní spíš tvaroh, povidly nepohrdnu i z toho důvodu, že zase naopak víc chutnají manželovi, takže dělám buchty namíchané. Teď jsme použila švestková povidla – sice kupovaná, ale výtečná. 😋