Kynuté buchty se švestkovými povidly

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
24

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
701 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrníčku rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem, přidáme lžičku cukru, promícháme a necháme vykynout.
  • 2
    V míse smícháme mouku, špetku soli, pomerančovou kůru, vanilkový cukr, cukr, vychladlé máslo, žloutek, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
  • 3
    V misce smícháme švestková povidla se škrobem, rumem a citronovou šťávou.
  • 4
    Na pomoučněném vále těsto vyválíme a rozdělíme na 24 čtverečků. Na každý čtvereček lžičkou naklademe švestková povidla a zabalíme.
  • 5
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Plech vyložíme pečícím papírem a klademe na něj zabalené buchty. Pak plech vložíme do trouby a pečeme asi 25 minut.
  • 6
    V kastrůlku rozpustíme máslo s rumem. Upečené buchty vyjmeme z trouby, pokapeme směsí másla s rumem a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 17. 9. 2015
Kynuté buchty se švestkovými povidly
Kynuté buchty mám ráda od dětství a určitě nejsem sama. I když je mou oblíbenou náplní spíš tvaroh, povidly nepohrdnu i z toho důvodu, že zase naopak víc chutnají manželovi, takže dělám buchty namíchané. Teď jsme použila švestková povidla – sice kupovaná, ale výtečná. 😋