Kynuté bulky

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůMouka polohrubá
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 280mililitrůVoda pitná
    • 2lžičkyCukr krupice
    • 7gramůDroždí sušené
    • 2lžičkySůl
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme polohrubou mouku s cukrem, sušeným droždím a solí. Přilijeme asi 280ml vody a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Hněteme ještě 10 minut.
  • 2
    Těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
  • 3
    Na pracovní desce vykynuté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 16 dílů, které zformujeme do tvaru koule. Urovnáme je dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Necháme dokynout ještě 30 minut.
  • 4
    V troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia pečeme bulky asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.