Kynuté bulky
55 min.

Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 1lžíceOlej rostlinný
- 280mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyCukr krupice
- 7gramůDroždí sušené
- 2lžičkySůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme polohrubou mouku s cukrem, sušeným droždím a solí. Přilijeme asi 280ml vody a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Hněteme ještě 10 minut.
- 2Těsto vložíme do olejem vymazané mísy, přikryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 1 hodinu.
- 3Na pracovní desce vykynuté těsto znovu prohněteme a rozdělíme na 16 dílů, které zformujeme do tvaru koule. Urovnáme je dostatečně daleko od sebe na plech vyložený pečicím papírem. Necháme dokynout ještě 30 minut.
- 4V troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia pečeme bulky asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.