Kynuté bulky s rozinkami
70 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůMléko plnotučné
- 3lžíceCukr krupice
- 42gramůDroždí
- 160gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkyKardamom
- 2špetkySkořice mletá
- 100gramůHrozinky
- 50gramůKandovaná citronová kůra
- 550gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na potření
- 2,5lžíceMléko polotučné
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
713 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
27 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
4 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Dva plechy vyložíme pečicím papírem, bochánky budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
- 2V misce utřeme droždí s cukrem, přimícháme vlažné mléko a 2 lžíce mouky.
- 3Ve velké míse promícháme 500 g mouky (zbylou použijeme na vál) se solí, uděláme ve středu důlek, do kterého vlijeme drožďovou směs. Po okrajích mísy nakrájíme kousky změklého másla, mleté koření a vlijeme rozšlehaná vejce. Vše zpracujeme v hnětači, těsto bude řidší a lepivé. Přikryjeme ho utěrkou a necháme asi 45 minut na teple kynout. Do vykynutého těsta přimícháme hrozinky (můžeme zvolit polovinu sultánek), kandovanou kůru a promícháme, až se těsto téměř nelepí. Opět necháme kynout asi 10 minut.
- 4Z vykynutého těsta tvarujeme na pomoučeném vále bochánky, asi 12 – 14 ks, klademe na plechy dál od sebe, přikryjeme utěrkou a necháme půl hodinu dokynout.
- 5Bochánky potřeme mlékem smíchaným s cukrem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut.
- 6Upečené bochánky necháme na mřížce vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.