Kynuté houstičky z mouky Mantler
60 min.
Ingredience
- Kvásek
- 1lžičkaDroždí sušené
- 140mililitrůVoda pitná
- 140mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaCukr krupice
- Na přípravu formiček
- 5lžicMouka bezlepková
- 5gramůTuk
- Těsto
- 15gramůMáslo čerstvé
- 300gramůMouka bezlepková Mantler
- 1lžíceMléko plnotučné sušené
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Troubu nastavíme tak, aby se předehřála na 220°C a formičky na mufiny vymažeme tukem a vysypeme je bezlepkovou moukou. Potom do vzešlého kvásku vmícháme postupně sušené mléko, sůl, máslo a bezlepkovou mouku Mantler. Hotové těsto přemístíme pomocí lžíce po částech do připravených mufinových formiček. Lžíci průběžně namáčíme ve vodě, aby se těsto příliž nelepilo. Těsto ve formičkách necháme dobře vykynout a po vykynutí pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
- 2Houstičky servírujeme jako ostatní pečivo vychladlé.
- 3Příprava kvásku:
- 4Vlažné mléko smícháme s vodou, lžičkou cukru a s lžičkou droždí a po důkladném rozmíchání necháme vykynout na teplém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.