Kynuté houstičky z mouky Mantler

60 min.
Česká republika

Ingredience

  • Kvásek
    • 1lžičkaDroždí sušené
    • 140mililitrůVoda pitná
    • 140mililitrůMléko polotučné
    • 1lžičkaCukr krupice
  • Na přípravu formiček
    • 5lžicMouka bezlepková
    • 5gramůTuk
  • Těsto
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
6 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu nastavíme tak, aby se předehřála na 220°C a formičky na mufiny vymažeme tukem a vysypeme je bezlepkovou moukou. Potom do vzešlého kvásku vmícháme postupně sušené mléko, sůl, máslo a bezlepkovou mouku Mantler. Hotové těsto přemístíme pomocí lžíce po částech do připravených mufinových formiček. Lžíci průběžně namáčíme ve vodě, aby se těsto příliž nelepilo. Těsto ve formičkách necháme dobře vykynout a po vykynutí pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
  • 2
    Houstičky servírujeme jako ostatní pečivo vychladlé.
  • 3
    Příprava kvásku:
  • 4
    Vlažné mléko smícháme s vodou, lžičkou cukru a s lžičkou droždí a po důkladném rozmíchání necháme vykynout na teplém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.