Kynuté knedlíky s houbami
80 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 250mililitrůMléko polotučné
- 30gramůDroždí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 500gramůHouby čerstvé
- 5litrůVoda pitná
- 1decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Umyté a očištěná houby povaříme asi 15 minut, scedíme, podusíme na oleji a necháme vychladnout.
- 2V menším hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, rozklepneme vejce, dáme sůl, cukr, vylijeme kvásek, přidáme dušené houby a rukama nebo v domácím robotu vypracujeme těsto, které dáme na 50 minut kynout.
- 3Z vykynutého těsta vytvarujeme 3 ks knedlíků ve tvaru válce, dáme je do vařící vody vařit na 20 minut. 10 minut z jedné strany a 10 minut z druhé strany.
- 4Uvařené houbové knedlíky nakrájíme na plátky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.